Air Serbia покреће летњу иницијативу за развој тениса намењену деци Београда

22 July 2016

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, покреће кампању захваљујући којој ће овог лета деца у Београду моћи да похађају часове тениса.

Више од 400 деце школског узраста, старости до 10 година, моћи ће да учествује у "Ер Србија иницијативи за развој тениса", која ће се у српској престоници одржавати од августа до октобра.

Пријављивање на програм биће омогућено до попуне места, а да би пријавили децу, родитељи или старатељи треба до 1. августа 2016. године да преузму, попуне и доставе пријавни формулар који је доступан на веб-сајту Тениског савеза Србије Air Serbia Inicijativa za razvoj tenisa.

Авио-компанија ће на овом пројекту сарађивати са професионалним тренерима Тениског савеза Србије, као и са представницима Секретаријата за образовање и дечју заштиту града Београда, како би полазници стекли солидне основе тактике, вештине и технике тениса.

Сва деца која учествују у програму похађaће часове тениса на теренима врхунског Тениског центра Новак, који је добио име по српском тениском професионалцу и водећем светском играчу у мушкој конкуренцији, Новаку Ђоковићу.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, овим поводом је изјавио: “Радује нас што покрећемо 'Ер Србија иницијативу за развој тениса', путем које ће се у наредних неколико месеци више стотина малишана упознати са тенисом. Тенис је постао веома популаран спорт у Србији, а ово је одлична прилика да наредна генерација играча научи како да овај спорт успешно игра. Драго нам је што остварујемо сарадњу са градом Београдом и Тениским савезом Србије, чији су професионални тренери спремни да пренесу знање и пруже основне савете наредној генерацији наших звезда тениса."

Душан Орландић, извршни директор Тениског савеза Србије, је изјавио: “Уверени смо да спорт игра суштинску улогу у томе да се млади науче позитивним животним вештинама. Зато смо се радо одазвали иницијативи да у сарадњи са Ер Србијом деци пружимо обуку тениса. Велико интересовање за мечеве Дејвис купа, који су се овог викенда одржали у Београду, јасно показује колико је тенис омиљен у Србији. То је спорт који унапређује физичку снагу, развија самопоуздање и јача друштвене и менталне вештине, које су веома важне за развој наше омладине.”

Председник надзорног одбора Ер Србије и градоначелник Београда, Синиша Мали, је изјавио: “Ово је одличан начин да се најмлађи Београђани током летњих месеци вежу за једну позитивну активност и да се упознају са чудесном игром тениса. Верујем да ће малишани проводити квалитетно време на терену, да ће да искористе и развију своје потенцијале, а можда ће неки од њих једног дана бити и међу најбољим тенисерима света. Очекујемо да их ускоро видимо на терену, а надам се и да ће се добро забавити, јер је и то увек важно у спорту.”

Поред тога што је покренула "Ер Србија иницијативу за развој тениса", авио-компанија је једном од авиона ербас А319 дала име по легендарном српском тенисеру Новаку Ђоковићу, чиме промовише и велича овај спорт и једног од најистакнутијих играча свих времена.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail