Air Serbia uvodi novi meni inspirisan internacionalnom kuhinjom

01 September 2016

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, unaprediće iskustvo obedovanja na letu današnjim uvođenjem novog menija.

Meni, koji je osmislio Zoran Mišković, glavni kuvar Er Srbija keteringa, sadrži izbor novih predjela, glavnih jela i deserta koji su inspirisani modernom internacionalnom kuhinjom.

U selekciji obroka naročito se ističu glavna jela kao što su jagnjeći kotleti sa koricom od pistaća servirani sa grilovanim povrćem, pačetina sa sosom od šumskog voća servirana sa korenastim povrćem prelivenim bagremovim medom, i novi deserti kao što je čokoladni kolač ili voćne tartalete. Ovi novi a-la-kart obroci mogu da se naruče u biznis klasi na letu do i iz Njujorka.

Gosti u ekonomskoj klasi mogu takođe da očekuju unapređen izbor obroka, kao što su goveđi gulaš sa krompir pireom i sotiranom šargarepom i slatki kolač od griza sa prelivom od malina. Ova jela priprema stručni tim kuvara u Er Srbija keteringu koristeći sastojke visokog kvaliteta koji se nabavljaju od domaćih proizvođača iz Srbije.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, izjavio je: "Veoma nam je drago što uvodimo novi meni na letove Er Srbije, koji je pažljivo pripremljen da predstavi ukuse moderne internacionalne kuhinje i odgovori na želje naših gostiju. Srbija ima bogatu tradiciju vinarstva i mi veoma blisko sarađujemo sa Udruženjem somelijera Srbije da bismo omogućili da Er Srbija ima odličnu ponudu nagrađivanih vina koja se dobro uklapaju sa našim novim receptima. Verujemo da bi obedovanje na 10.000 metara trebalo da bude nezaboravan kulinarski doživljaj i zbog toga uvek osluškujemo želje naših gostiju i radimo na tome da nađemo načine da unapredimo našu uslugu obroka na letu."

Upotpunjujući meni na letu, Er Srbija gostima nudi širok izbor pića koji uključuje srpska vina koja je izabrao tim Er Srbije uz konsultacije sa Udruženjem somelijera Srbije. Gosti takođe mogu da izaberu neku od pet vrsta voćnih rakija koje ekskluzivno obezbeđuje Rakia Bar – od šljive, dunje, kajsije, kruške, kao i medovaču.

U ponudi vina na letovima Er Srbije je i nagrađivani "Cabernet Sauvignon Réserve" iz vinarije Radovanović, premijum suvo crveno vino koje je 2015. godine osvojilo zlatnu medalju u Italiji, na takmičenju za najbolje vino "Emozioni dal Mondo", kao i međunarodno priznato belo vino "Trijumf Selection" vinarije Aleksandrović, sa kojim su osvojili srebrnu medalju na prošlogodišnjem takmičenju "Decanter World Wine Awards" u Londonu.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail