Air Serbia уводи нови мени инспирисан интернационалном кухињом

01 September 2016

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, унапредиће искуство обедовања на лету данашњим увођењем новог менија.

Мени, који је осмислио Зоран Мишковић, главни кувар Ер Србија кетеринга, садржи избор нових предјела, главних јела и десерта који су инспирисани модерном интернационалном кухињом.

У селекцији оброка нарочито се истичу главна јела као што су јагњећи котлети са корицом од пистаћа сервирани са грилованим поврћем, пачетина са сосом од шумског воћа сервирана са коренастим поврћем преливеним багремовим медом, и нови десерти као што је чоколадни колач или воћне тарталете. Ови нови а-ла-карт оброци могу да се наруче у бизнис класи на лету до и из Њујорка.

Гости у економској класи могу такође да очекују унапређен избор оброка, као што су говеђи гулаш са кромпир пиреом и сотираном шаргарепом и слатки колач од гриза са преливом од малина. Ова јела припрема стручни тим кувара у Ер Србија кетерингу користећи састојке високог квалитета који се набављају од домаћих произвођача из Србије.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, изјавио је: "Веома нам је драго што уводимо нови мени на летове Ер Србије, који је пажљиво припремљен да представи укусе модерне интернационалне кухиње и одговори на жеље наших гостију. Србија има богату традицију винарства и ми веома блиско сарађујемо са Удружењем сомелијера Србије да бисмо омогућили да Ер Србија има одличну понуду награђиваних вина која се добро уклапају са нашим новим рецептима. Верујемо да би обедовање на 10.000 метара требало да буде незабораван кулинарски доживљај и због тога увек ослушкујемо жеље наших гостију и радимо на томе да нађемо начине да унапредимо нашу услугу оброка на лету."

Употпуњујући мени на лету, Ер Србија гостима нуди широк избор пића који укључује српска вина која је изабрао тим Ер Србије уз консултације са Удружењем сомелијера Србије. Гости такође могу да изаберу неку од пет врста воћних ракија које ексклузивно обезбеђује Rakia Bar – од шљиве, дуње, кајсије, крушке, као и медовачу.

У понуди вина на летовима Ер Србије је и награђивани "Cabernet Sauvignon Réserve" из винарије Радовановић, премијум суво црвено вино које је 2015. године освојило златну медаљу у Италији, на такмичењу за најбоље вино "Emozioni dal Mondo", као и међународно признато бело вино "Triјumf Selection" винарије Александровић, са којим су освојили сребрну медаљу на прошлогодишњем такмичењу "Decanter World Wine Awards" у Лондону.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail