Гем, сет и меч – успешно завршена “Air Serbia иницијатива за развој тениса”

03 November 2016

  • 400 деце свих узраста учествовало је у „Ер Србија иницијативи за развој тениса“ током које је у летњим месецима одржано 560 часова
  • Више од 100 деце је играло на завршном турниру у Дрил Тенис клубу
  • Иницијатива за развој тениса је у потпуности остварила циљ промовисања спортске културе и развоја тимског духа код деце

 

Финале „Ер Србија иницијативе за развој тениса” у којем је учествовало више од стотину деце узраста од шест до десет година одржано је у Дрил Тенис клубу у Београду.

Деца су била подељена у три групе према узрасту и играчком искуству, а турнир је одржан по правилима Међународне тениске федерације, па су коришћене спорије црвене, наранџасте и зелене лоптице за тенис, прилагођене млађем узрасту.

На завршном дводневном турниру трофеје је освојило укупно 12 дечака и девојчица. Главни фокус ове тениске иницијативе, уместо на победи, био је на самом учествовању, а многа деца су први пут у току лета имала прилику да узму тениски рекет у руке.

Дане Кондић, генерални директор Ер Србије, је изјавио: "Овај турнир је савршен начин да завршимо 'Ер Србија иницијативу за развој тениса', која је омогућила стотинама деце да од јула у Београду похађају професионалне часове тениса. Ер Србија честита и захваљује свим учесницима и тренерима на уложеном труду, велики број талентоване деце похађао је ове часове“.

Часови тениса су изазвали велико интересовање, па се на стотине деце свих узраста и различитог искуства пријавило за бесплатне часове на теренима Тениског центра Новак.

Иницијатива за развој тениса организована је у сарадњи са професионалним тренерима из Тениског савеза Србије, који су децу учили свим аспектима игре – од правилног сервирања до основних ударца и стратегије и тактике у тенису.

Душан Орландић, извршни директор Тениског савеза Србије, је изјавио: "Иницијатива за развој тениса Ер Србије је било сјајно искуство за сву децу у Београду која би желела да играју тенис. Радује нас да је учествовао тако велики број деце, што показује да у Србији постоји велико интересовање и ентузијазам за тенис. Лепо је видети да ова иницијатива Ер Србије промовише спорт и  драго нам је што смо у сарадњи са компанијом допринели њеном успеху.“

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail