Ер Србија објављује промену на руководећој позицији

25 December 2017

  • Данета Кондића, који је после више од четири године успешног рада донео одлуку да се повуче са функције генералног директора, замениће Данкан Нејсмит (Duncan Naysmith)

 

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, саопштила је да је Дане Кондић донео одлуку да се, из личних разлога, после четири и по године, повуче са функције генералног директора.

Данкан Нејсмит (Duncan Naysmith), који тренутно обавља функцију извршног директора за финансије и трансформацију пословања, именован је за вршиоца дужности генералног директора у прелазном периоду, у коме ће авио-компанија донети одлуку о трајном решењу за ову позицију. Нејсмит има више од 12 година искуства на руководећим позицијама у авио-компанијама.

У складу са планом транзиције на руководећој позицији, Нејсмит ће одмах и у потпуности преузети све управљачке одговорности, а период примопредаје дужности ће се наставити до краја јануара 2018. године, до када ће Кондић радити у Ер Србији.

Председник Надзорног одбора авио-компаније Ер Србија и градоначелник Београда, Синиша Мали, је овим поводом изјавио: "У име Надзорног одбора и у своје лично име, желим да захвалим Данету Кондићу, чији је мандат обележен значајним достигнућима и позитивним променама, као што су проширење наше мреже дестинација, у којој се сада налази и Њујорк, унапређење производа и услуга, увођење модерне флоте и побољшање финансијских резултата. Ер Србија улази у наредну фазу развоја као један од најбољих авио-превозника у Европи. Она је симбол националног поноса, чији успех сведочи о посвећености њених запослених, и постаје значајан покретач српске привреде. Данкан Нејсмит је искусан лидер и ужива пуно поверење Надзорног одбора да руководи компанијом у периоду прилагођавања пословања за наставак развоја."

Етихад ервејз, национална авио-компанија Уједињених Арапских Емирата, која има 49 одсто власничког удела у Ер Србији, такође је захвалила Кондиц́у на његовим достигнуц́има као генералног директора авио-компаније.

Кевин Најт (Kevin Knight), директор стратегије и планирања Етихад групе и потпредседник Надзорног одбора Ер Србије, је изјавио: "Ер Србија је од свог оснивања 2013. године постигла велики напредак у свим областима пословања и данас представља одличан пример успешне корпоративне трансформације. Дане Кондић је успешно руководио авио-компанијом у овом делу приче о Ер Србији и захваљујемо му на значајном доприносу и његовој посвећености. Ново руководство ће се усредсредити на примену јасне стратегије којом ће одговорити на предстојец́е изазове и обезбедити одрживу и просперитетну будуц́ност авио-компаније. Уверени смо да се можемо ослонити на доказане вештине и искуство Данкана Нејсмита, уз помоћ којих ће у прелазном периоду водити Ер Србију. Етихад је, као сувласник и партнер, посвећен пружању континуиране стручне подршке авио-компанији Ер Србија."

Ер Србија је 24. јула објавила оперативне резултате, по којима је у првих шест месеци 2017. године превезла 1,12 милиона путника, што представља пораст од три одсто у односу на исти период претходне године, уз искоришћеност капацитета за превоз путника од 70,5 одсто. Забележен је и значајан раст превоза терета од чак 54,6 одсто у односу на исти период 2016. године.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail