Rekordni rezultati Er Srbije u januaru

07 February 2020

Er Srbija je zabeležila rekordan broj prevezenih putnika u januaru, nastavivši trend rasta iz prethodne godine. Tokom prvog meseca ove godine ukupno je prevezeno 168.856 putnika sa beogradskog aerodroma, što je za gotovo 36 hiljada, odnosno 27 odsto, više u odnosu na isti period prošle godine. To ujedno predstavlja i najbolji rezultat za januar od pokretanja Er Srbije 2013. godine. Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika (Load Factor) na letovima iz Beograda povećana je za 7 procentnih poena u odnosu na januar 2019. Pored toga, broj destinacija Er Srbije iz sprske prestonice porastao je sa 34 na 41, dok je prodaja sve popularnijih dodatnih usluga povećana za 44 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

„Zadovoljni smo što novu godinu počinjemo postavljanjem novih rekorda i što beležimo dobre rezultate već u januaru koji, kada je reč o broju putnika, tradicionalno važi za slabiji mesec u avio-industriji. Prethodna godina je, po broju prevezenih putnika i novih destinacija, bila najuspešnija za Er Srbiju do sada i raduje nas što postavljamo čvrste temelje za dalji rast u 2020. godini“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Nacionalna avio-kompanija je u 2019. godini, uvođenjem 23 nove linije i uspostavljanjem operacija sa još dva aerodroma u Srbiji, zabeležila najsnažniju ekspanziju od kada posluje kao Er Srbija. Prevezeno je rekordnih 2,81 miliona putnika, a dobri rezultati ostvareni su i u vansezonskom periodu, kada je prevezeno gotovo 25 odsto više putnika u odnosu na isti period 2018. godine. Krajem oktobra prošle godine, nacionalni avio-prevoznik je dočekao i jubilarnog 15-milionitog putnika za šest godina poslovanja.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail