Ер Србија одлаже почетак редовног путничког саобраћаја за две недеље

13 May 2020

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, одложиће почетак обављања редовног путничког саобраћаја са планираног 1. јуна на 15. јун, имајући у виду препоруку Европске комисије о продужавању привременог ограничења. Како је истовремено реч о земљама у којима се налази велики број дестинација Ер Србије, српски национални авио-превозник принуђен је да одложи покретање редовног путничког саобраћаја у оквиру најављеног реда летења.

С друге стране, обнављање авио-саобраћаја до ограниченог броја дестинација (Лондон Хитроу, Франкфурт, Цирих и Беч), које је најављено за период од понедељка, 18. маја, биће реализовано. Услед поменуте препоруке Европске комисије, летови до ових дестинација биће обављани у нешто мањем обиму, него што је првобитно планирано. Ер Србија истовремено пажљиво прати могуће поновно отварање региона и биће спремна да се фокусира и на регионалне летове, те да се прилагоди новим могућностима и расту тражње у оквиру региона.

"Наша флота и наши запослени у потпуности су спремни да одмах почну са обављањем редовног путничког саобраћаја. Међутим, сам почетак саобраћаја и његов обим не зависе само од нас, већ и од одлука и смерница домаћих, страних и међународних тела и органа надлежних за област цивилне авијације, односно од измена ограничења у путовањима у земљама до којих летимо. Због тога ми пратимо све одлуке надлежних органа и у ходу усклађујемо наше пословање и планове са реалношћу", рекао је Данкан Нејсмит, генерални директор Ер Србије.

Ер Србија је најавила раније да ће се саобраћај обнављати поступно после паузе узроковане пандемијом корона вируса и различитим мерама којима су путовања била ограничена на глобалном нивоу. Саопштено је и да ће ред летења претрпети одређене измене у односу на план за летњу сезону 2020. године, односно да ће се летови до једног броја дестинација обављати оном динамиком која је и планирана почетком године, да ће фреквенција летова до појединих дестинација бити смањена, као и да ће летови до неколико дестинација у овој сезони бити привремено суспендовани.

Српска национална авио-компанија наставиће да путнике редовно обавештава о статусу њихових резервација и неопходним безбедносним мерама које ће се спроводити. Све потребне информације, као и ажурирани ред летења, биће доступни на airserbia.com.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail