Нове униформе Ер Србије

27 October 2023

Поводом десет година пословања под именом Ер Србија, српска национална авио-компанија креирала је нове униформе. Нови дизајн представља јединствен спој мотива српског културног наслеђа са препознатљивим симболима Ер Србије. Униформе су јавности представљене синоћ, на свечаности поводом обележавања десетогодишњице пословања под именом Ер Србија, а од данас их носе чланови кабинске и летачке посаде, запослени у земаљским службама компаније, Премијум салону, као и агенти продаје у пословницама српске националне авио-компаније.

Униформе су један од симбола сваке авио-компаније, па се њиховом дизајну приступа веома озбиљно. Ер Србија је тим поводом организовала конкурс на који се пријавио велики број модних креатора. Најатрактивнију идеју, која уједно највише одговара потребама националне авио-компаније дала је модна креаторка Милена Бојић. Према њеним речима, у осмишљавању нових униформи Ер Србије подједнако се водило рачуна и о удобности и о дизајну.

“Изглед униформе је прво што путници виде, међутим за чланове кабинске и летачке посаде Ер Србије функционалност је апсолутни приоритет. На осмишљавању и усавршавању униформи радили смо више од шест месеци. Потрудила сам се да креирам униформе које су визуелно атрактивне и уједно комфорне. Надам се да сам у томе и успела“, каже Милена Бојић.

Промена униформи Ер Србије планирана је у склопу обележавања деценије пословања компаније. Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек сматра да су нове униформе у потпуности у складу са суштином Ер Србије.

„Наша компанија у пословању негује јединствен спој традиционалног и модерног. Поносни на славну прошлост, гледамо у будућност. С том идејом стваране су и нове униформе. Оне носе елементе српске традиције и културе, а уједно су елегантне и савремене. Уверен сам да ће их наше колегинице и колеге с поносом носити и бити својеврсни амбасадори своје земље и српске националне авио-компаније“, истиче Марек.

По дизајну Милене Бојић нове униформе Ер Србије сашио је Лусс textile. Токе је израдио студио Ерцеговац, а мараме и шапке Трибека.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail