Er Srbija povećava broj letova do Njujorka

12 March 2021

Zbog pojačane potražnje, Er Srbija će od ponedeljka, 22. marta 2021. godine, povećati broj letova između Beograda i Njujorka na tri nedeljno. Planirano je da nacionalna avio-kompanija na ovoj liniji saobraća ponedeljkom, četvrtkom i subotom.

Dodatni let JU 500 iz Beograda obavljaće se ponedeljkom u 7:20 časova, a let JU 501 iz Njujorka u 15:40 časova, po lokalnim vremenima.

"Dodavanje još jednog nedeljnog leta ka Njujorku, uprkos pandemiji korona virusa, jasan je pokazatelj da naša linija preko Atlantika dobro funkcioniše i predstavlja jednu od najjačih ruta Er Srbije. Sjedinjene Američke Države su veoma značajno tržište i raduje nas što obezbeđujemo kontinuiranu i snažnu vazdušnu vezu, ne samo Srbiji, već i širem regionu", izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Uspeh koji Er Srbija već duže vreme beleži na liniji za Njujork potvrđen je u septembru 2020. godine kada se, sa 67 odsto na Terminalu 4 najprometnijeg njujorškog aerodroma, našla na prvom mestu po popunjenosti kapaciteta za prevoz putnika na letovima do "Velike jabuke".

Od ponovnog uspostavljanja vazdušne veze sa Sjedinjenim Američkim Državama 6. juna 2020. do 28. februara 2021. godine, nacionalni avio-prevoznik je obavio 218 letova između Beograda i Njujorka, na kojima je prevezao ukupno 38.187 putnika.

Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, Er Srbija je pre skoro pet godina ponovo omogućila povezanost regiona i Sjedinjenih Američkih Država, nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Letove između Beograda i Njujorka obavlja najveći avion u floti Er Srbije, erbas A330 koji nosi ime čuvenog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail