Er Srbija zabeležila 28 odsto putnika više u februaru

09 March 2020

Er Srbija nastavlja da beleži snažan rast broja putnika i u drugom mesecu 2020. godine. Tokom februara je prevezeno 145.610 putnika sa beogradskog aerodroma, za 32 hiljade više u odnosu na isti mesec prošle godine, što predstavlja povećanje od čak 28 odsto i što ga čini najboljim februarom od pokretanja Er Srbije. Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika (Load Factor) na letovima iz Beograda povećana je za 8 procentnih poena u odnosu na februar 2019. i iznosila je 66 odsto. Broj destinacija Er Srbije iz sprske prestonice porastao je sa 34 na 41, dok je prodaja dodatnih usluga povećana za 38 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine. 

„Raduje nas što konstantno ulaganje u unapređenje ponude i usluga daje rezultate, o čemu svedoče podaci o kontinuiranom trendu rasta broja putnika. Odlični operativni rezultati kojima se nadovezujemo na uspehe iz 2019. i prvog meseca ove godine, pokazuju da smo na putu realizacije ambicioznih planova koje smo zacrtali za naredni period“, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.  

Dobri rezultati su ostvareni uprkos pojavi korona virusa u severnoj Italiji tokom poslednje nedelje februara, što se odrazilo na poslovanje većine evropskih avio-prevoznika. S druge strane, kao i kod drugih avio-kompanija primetan je pad tražnje za mart i april u određenoj meri. Er Srbija će nastaviti sa prilagođavanjem svojih kapaciteta potražnji i novonastalim okolnostima na tržištu, sledeći preporuke Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i domaćih nadležnih organa, dok bezbednost putnika i članova posade ostaje glavni prioritet. 

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail