Више од половине авио-карата Ер Србије купљено путем директних канала продаје

19 July 2021

Током првих шест месеци 2021. године, 53 одсто од укупног броја продатих авио-карата купљено је путем директних продајних канала Ер Србије, односно путем веб-сајта, мобилне апликације, Контакт центра и пословница Ер Србије, што представља значајан раст у односу на исти период у 2019. години, када је тај удео износио 32 одсто. Том резултату су највише допринели онлајн канали продаје, са 44 одсто удела у укупној продаји, што указује на то да се тај проценат удвостручио у односу на исти период 2019. године, када је достигао 21 одсто.

Удео авио-карата купљених путем дигиталних продајних канала Ер Србије бележи значајан раст на месечном нивоу, па је тако са 40 одсто остварене онлајн продаје у јануару тај удео порастао на 50 одсто у мају и јуну.

Тренду раста популарности продаје путем онлајн канала допринела су константна унапређења веб-сајта и мобилне апликације националне авио-компаније, уз једноставност и безбедност самог модела куповине који представља идеално решење у још увек актуелним околностима пандемије корона вируса.

У првој половини 2021. године, опцију пријаве на лет путем интернета користило је 21 одсто путника, иако ова врста пријаве тренутно није доступна на великом броју дестинација, услед рестриктивних мера због пандемије.

“Како бисмо путницима у сваком тренутку пружили најбоље могуће корисничко искуство, трудили смо се да константно развијамо наше платформе и прилагођавамо се променама које је пандемија изазвала у навикама људи. Уводили смо промене на нашем веб-сајту, редовно ажурирали мобилну апликацију и радили на унапређењу система онлајн резервације, чиме смо креирали свеобухватно и функционално решење за путнике. Настављамо да радимо на новим пројектима и радујемо се што ћемо олакшати претрагу и резервацију летова и омогућити персонализоване понуде за наше кориснике”, изјавио је Срђан Прокић, виши менаџер за e-Commerce у Ер Србији.

Српски национални авио-превозник је од почетка јануара до краја јуна ове године забележио раст од чак 224 одсто у броју регистрованих личних налога путника на e-commerce каналима, у односу на исти период 2020. године, односно 111 одсто у поређењу са истим месецима 2019. године. Отварањем личног налога на сајту airserbia.com путници избегавају обавезу сталног уношења података приликом сваке куповине, уједно остварујући и право на попусте.

У циљу што бржег решавања проблема, Ер Србија је недавно унапредила сајт увођењем алата за прикупљање повратних информација корисника током њихових сесија на самом веб-сајту, приликом онлајн куповине карата или онлајн пријаве на лет.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail