Ер Србија превезла више од милион и по путника од почетка године

06 December 2021

Ер Србија, национална авио-компанија Републике Србије, током протеклог викенда премашила је цифру од 1.500.000 превезених путника у 2021. години. Остварени резултат представља увећање за чак 76 одсто у односу на број превезених путника током целе 2020. године, коју је обележила највећа криза у историји глобалног авио-саобраћаја. Попуњеност путничке кабине на летовима Ер Србије, у периоду од почетка године до данас, износила је 66 одсто.

„Поносни смо на резултате које бележимо упркос променљивим ограничењима у путовању. Ова година је била успешнија од претходне и надамо се да ће се тај тренд наставити и у будућности. Циљ нам је да се у потпуности вратимо на ниво из 2019. године и у том погледу смо на добром путу. Ипак, свесни смо да се ситуација с пандемијом корона вируса погоршава, па опрезно приступамо плановима за наредни период, ослањајући се пре свега на флексибилност и способност брзог прилагођавања околностима на тржишту,“ изјавио је Јиржи Марек, директор за комерцијалу и стратегију Ер Србије.

Српски национални авио-превозник је у рекордној 2019. години превезао 2,8 милиона путника. Током те године уведене су чак 23 нове линије и успостављене операције са још два аеродрома у Србији, након чега је експанзија заустављена глобалном пандемијом. Ер Србија је тренутно на нивоу од 57 одсто у односу на број превезених путника у 2019. години. У прва три квартала текуће године, српска национална авио-компанија је забележила 51 одсто тржишног удела на Аеродрому Никола Тесла Београд, што је за 6 процентних поена више у односу на исти период 2019. године.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници Медија центра Ер Србије.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail