Nova mobilna aplikacija Er Srbije za bržu i jednostavniju kupovinu avio-karata

31 January 2022

U cilju unapređenja usluga i pružanja najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, Er Srbija je pokrenula novu verziju mobilne aplikacije za kupovinu avio-karata, koja je dostupna za preuzimanje putem Gugl plej stora za Android telefone i Ep stora za korisnike Epl uređaja. Postojeći korisnici ne moraju da preuzimaju novu aplikaciiju, već je dovoljno da ažuriraju prethodnu verziju.

Nove mogućnosti aplikacije značajno će olakšati proces kupovine avio-karata i dodatnih usluga. Korisnicima će na raspolaganju biti mogućnost lakšeg pronalaska nižih cena, brži proces kupovine, vidljivost korpe za kupovinu i opcija deljenja dokumenata. Nova aplikacija će biti lakša za rukovanje zahvaljujući histogramu koji pojednostavljuje pretragu za niskim cenama, opciji skeniranja pasoša za lakše učitavanje putnih dokumenata i potpuno prilagođenoj mapi sedenja za bolji pregled mogućnosti izbora sedišta.

„Nova unapređenja aplikacije predstavljaju važan razvojni korak u digitalizaciji našeg poslovanja, imajući u vidu da više od 60 odsto korisnika pristupa veb-sajtu Er Srbije sa mobilnih uređaja. Potrebe putnika i povratne informacije koje dobijamo od njih stavljene su u fokus ovog projekta. Rezultat toga je, između ostalog, naš personalizovani sistem za onlajn rezervaciju koji smo samostalno razvili, čime se ne može pohvaliti veliki broj avio-kompanija. Želimo da podstaknemo naše putnike da isprobaju novu aplikaciju i podele sa nama svoje utiske o stavkama koje im se učine važnim. Naš tim će im odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a nama će povratne informacije biti od vitalnog značaja za dalja unapređenja aplikacije,“ izjavio je Srđan Prokić, viši menadžer za e-Commerce u Er Srbiji.

Na osnovu sprovedenih testiranja, utvrđeno je da približno vreme potrebno za rezervaciju karte, korisniku koji nikada ranije nije koristio mobilnu aplikaciju, iznosi manje od šest minuta.

Prethodna verzija aplikacije Er Srbije zabeležila je više od 50.000 preuzimanja. U julu 2020. godine lansirana je prva verzija za Android telefone, dok je već u septembru iste godine aplikacija postala dostupna i korisnicima Epl uređaja. Konstantna unapređenja veb-sajta i mobilne aplikacije nacionalne avio-kompanije dovela su do značajnog porasta prodaje putem digitalnih kanala, koja je tokom prvih šest meseci 2021. godine činila 44 odsto udela u ukupnoj prodaji avio-karata.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail