Er Srbija i Turkiš erlajns dodatno proširili kod-šer saradnju

03 March 2022

Er Srbija i Turkiš erlajns najavili su dodatno unapređenje komercijalne saradnje novim kod-šer sporazumom, koji će se proširiti na destinacije u okviru mreža Er Srbije i Turkiš erlajnsa. Proširenje kod-šer sporazuma je zvanično potpisano u Istanbulu u prisustvu generalnih direktora dve avio-kompanije - Bilala Ekšija i Jiržija Mareka.

Dve avio-kompanije, koje već imaju kod-šer sporazum za međusobne letove između Beograda i Istanbula, dodatno su unapredile saradnju time što je Er Srbija dodala svoj JU kod na letove Anadolu džeta, podružnice Turkiš erlajnsa, između turske prestonice Ankare i glavnog grada Srbije Beograda. U isto vreme, Turkiš erlajns dodao je svoj TK kod na letove Er Srbije između Niša i Istanbula, kao i između Kraljeva i Istanbula, time pružajući putnicima na navedenim letovima pristup globalnoj mreži Turkiš erlajnsa.

Avio-kompanije već imaju kod-šer saradnju za letove navedene ispod:

Iz Beograda: Banja Luka, Tivat, Ankara

Iz Istanbula: Ankara, Izmir, Adana, Antalija, Dalaman, Gazijantep, Kajzeri, Konja, Trabzon, Gazipaša, Bodrum, Odesa, Kijev, Aman, Kairo, Tel Aviv, Niš, Kraljevo

Uzimajući u obzir komplementarnu strukturu rasporeda oba prevoznika i recipročnih sporazuma, putnicima obe avio-kompanije biće omogućeno da uživaju u nesmetanoj povezanosti preko njihovih matičnih aerodroma.

Zajednički letovi nude brze i praktične konekcije za putnike koji putuju iz Istanbula, najvećeg grada u Turskoj i značajnog čvorišta avio-saobraćaja u regionu, do Beograda i dalje, kao i za putnike koji putuju iz srpske prestonice do Istanbula i dalje.

“Kao Turkiš erlajns, zadovoljstvo nam je što proširujemo postojeću saradnju kroz ovaj unapređeni kod-šer sporazum sa kompanijom Er Srbija. Uvođenjem novih kod-šer letova na nekoliko destinacija u Srbiji, Turskoj i Balkanu, putnici počinju da koriste pogodnosti većeg izbora prilikom organizacije putovanja. Nadamo se da ćemo sa unapređenim bilateralnim pravima pružiti dodatne mogućnosti našim putnicima u narednom periodu. Ovom prilikom bih želeo da zahvalim g. Mareku i njegovom timu na trudu kako bi se realizovalo ovo unapređenje. Bez sumnje, ovaj korak takođe daje značajan doprinos bilateralnim odnosima dveju zemalja,“ rekao je Bilal Ekši, generalni direktor kompanije Turkiš Erlajns.

“Unapređivanje naše komercijalne saradnje sa kompanijom Turkiš Erlajns je počelo sredinom 2020. godine, samo nekoliko meseci nakon izbijanja pandemije korona virusa, koja je potpuno promenila avio-saobraćaj. Uprkos činjenici da smo morali da radimo na daljinu, uspeli smo da dogovorimo izuzetno uspešnu saradnju na letovima između naših matičnih aerodroma, koja se brzo proširila na dodatne destinacije. Velika mi je čast što sada možemo da potpišemo dodatno proširenje kod-šer sporazuma između dve kompanije na direktan način, sastankom dva generalna direktora, i tako formalizujemo još bolju saradnju u narednim mesecima i godinama, nadajmo se, uz slabljenje pandemije i globalni oporavak avio-saobraćaja,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor kompanije Er Srbija.

Turkiš erlajns, koja leti u više zemalja i na više destinacija nego bilo koja druga avio-kompanija na svetu, trenutno održava ukupno preko 300 međunarodnih putničkih i teretnih destinacija, u 128 zemalja. Od osnivanja kompanije 1927. godine, Er Srbija je lider u avio-saobraćaju u Jugoistočnoj Evropi. U 2022. Er Srbija će pokrenuti 12 novih destinacija širom Evrope i Bliskog Istoka, sa tri aerodroma u Srbiji.

O kompaniji Turkiš erlajns:
Kompanija Turkiš erlajns osnovana je 1933. godine sa flotom od pet letelica, članica je Star alajens i danas ima flotu od 372 (putničkih i teretnih) aviona koji lete do 334 destinacije širom sveta, sa 284 međunarodna leta i 50 domaćih letova u 128 država. Više informacija o kompaniji Turkiš erlajns možete pronaći na njenom zvaničnom veb-sajtu www.turkishairlines.com ili njenim profilima na društvenim mrežama Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, i Instagram.

O kompaniji Er Srbija:
Er Srbija je pod tim imenom uspostavljena u oktobru 2013. kao nacionalna avio-kompanija Republike Srbije. Sa tri aerodroma u Srbiji (Beograd, Niš, Kraljevo), leti i planira da leti na 60 destinacija u Evropi, na Bliskom Istoku, u Severnoj Americi i Africi, sa putničkim i teretnim letovima. Avio-kompanija takođe nudi duge letove i međunarodne destinacije u Aziji, Australiji, Severnoj Americi i Africi pomoću svojih kod-šer partnera. Flota Er Srbije obuhvata jedan širokotrupni avion, 10 uskotrupnih i 6 turbo-elisnih aviona.

O Star alajens:
Mreža Star alajens je osnovana 1997. kao prva potpuno globalna alijansa avio-kompanija, zasnovana na predlogu pružanja vrednosti korisnicima sa globalnim dosegom, prepoznatljivošću širom sveta i savršenom uslugom. Od svog osnivanja, fokusirala se na pružanje najveće i najopširnije mreže avio-kompanija, posebno se usredsređujući na iskustvo korisnika tokom celog putovanja u alijansi. Avio-kompanije članice su: Ejdžijan erlajns, Er Kanada, Er Čajna, Er Indija, Er Nju Ziland, ANA, Azijana erlajns, Ostrijan erlajns, Avijanka, Brasels erlajns, Kopa erlajns, Kroacija erlajns, Edžipter, Etiopijan erlajns, EVA Er, LOT Poliš erlajns, Lufthanza, Skandinavijan erlajns, Šenžen erlajns, Singapur erlajns, Saut Afrikan ervejz, Svis erlajns, TAP Er Portugal, Taj, Turkiš erlajns i Junajted. Ukupno, mreža Star alajens nudi više od 12.000 dnevnih letova do skoro 1.300 aerodroma u 197 država. Dodatne letove za povezivanje nude partneri Star alajensa Juneiao erlajns i Taj smajl ervejz.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail