Air Serbia

Specijalne vrste prtljaga

Ponesite sa sobom sve što vam je važno, čak iako ne spada u standardni prtljag. Na našim letovima možete da prenesete specijalne vrste prtljaga poput muzičkih instrumenata ili invalidskih kolica.

Oružje i municija će se prihvatiti za prevoz samo ukoliko to odobri Er Srbija.

Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu vatreno oružje, bodeže, sečiva, noževe i druge opasne predmete.

Vatreno oružje i municija mogu se prevoziti u prtljažnom prostoru u skladu sa propisom kojim se uređuje prevoz opasnih materija, kada su propisno zapakovani u kutiji ili futroli, u razumnoj količini i samo za svrhe sporta i lova.

Prtljag koji sadrži vatreno oružje prevoziće se samo u delu koji nije dostupan putnicima. Vlasnici moraju imati neophodne dozvole za izvoz, tranzit i uvoz.

Vatreno oružje mora se istovarati i upakovati u posebno proizveden kontejner za vatreno oružje ili u sanduk od čvrstog materijala.

Municija će se transportovati odvojeno od oružja i mora se upakovati u originalno pakovanje ili, dobro pričvršćena, u drvene ili metalne kutije, te kutije od vlaknastog materijala. Municija za sportske svrhe dozvoljena je na letu Er Srbije ukoliko ne prelazi 5 kg (11 lb) bruto težine po osobi za sopstvenu upotrebu.

Postupak prijema i rezervacija

Vazduhoplovima tipa ATR se ne prevoze oružje i municija.

Ukoliko želite da putujete sa oružjem i municijom, dužni ste da nas obavestite najkasnije 48 sati pre polaska.

Možete nas obavestiti putem našeg Kontakt centra ili Er Srbija prodajnih mesta.

Oružje i municija prevoziće se na isti način kao i sportska oprema i podleže posebnoj naplati.
Molimo pogledajte stranicu Sportska oprema →

Ako vaše putovanje uključuje kombinovani prevoz na našim letovima i letovima jedne ili više drugih avio-kompanija ili putujete na našem kod šer letu gde prevoz obavlja druga kompanija, postoji mogućnost da će biti primenjeni propisi za prevoz sportske opreme druge avio-kompanije.
Partnerske avio-kompanije i njihovi uslovi prevoza →