Air Serbia

Specijalne vrste prtljaga

Ponesite sa sobom sve što vam je važno, čak iako ne spada u standardni prtljag. Na našim letovima možete da prenesete specijalne vrste prtljaga poput muzičkih instrumenata ili invalidskih kolica.

Ako želite da nosite sa sobom svoja invalidska kolica ili druga pomagala za kretanje, mi ćemo ih prihvatiti kao predati prtljag bez dodatne naplate.

Na let možete besplatno da unesete najviše dva komada opreme za kretanje, svejedno da li se nalaze u ručnom ili predatom prtljagu. Važno je samo da se ispoštuju prostorna ograničenja u avionu, kao i propisi o prevozu opasnih materija.

Prevoz vaših invalidskih kolica ili drugih pomagala za kretanje podložan je odobrenju. Zato je važno da nas unapred obavestite, najbolje čim rezervišete kartu, a najkasnije 48 sati pred let da želite da nosite sa sobom pomagalo za kretanje. Potrebno je da naznačite tip pomagala, njegove dimenzije i težinu, kao i vrstu baterija, ako se radi o električnim kolicima.

Preporučujemo da se prijavite na let dva sata ranije kako bismo stigli da obavimo sve formalnosti oko vašeg prihvata na let.

Prihvatamo sledeće tipove pomagala:

Na našim letovima ne možemo da prihvatimo invalidska kolica i druga pomagala za kretanje koja koriste baterije sa mokrim ćelijama (WCBW).

Uslovi za prihvat pomagala za kretanje na baterijski pogon

Kako bismo izbegli oštećenje aviona i osigurali bezbedan let, invalidska kolica ili druga pomagala za kretanje na baterijski pogon će biti prihvaćena za prevoz samo ako su:

Ako vaše putovanje uključuje kombinovani prevoz na našim letovima i letovima jedne ili više drugih avio-kompanija ili putujete na našem kod šer letu gde prevoz obavlja druga kompanija, postoji mogućnost da će biti primenjeni propisi za prevoz sportske opreme druge avio-kompanije.
Partnerske avio-kompanije i njihovi uslovi prevoza →