Air Serbia

Ručni prtljag

Spakujte u svoj ručni prtljag sve što vam je potrebno za kratko putovanje ili sve stvari koje nisu uspele da stanu u kofer i unesite ih sa sobom u putničku kabinu.

U avion možete potpuno besplatno da unesete jedan komad ručnog prtljaga, bilo da je to ranac, mala torba ili kofer. Vaš ručni prtljag će biti obeležen plavim priveskom, a nakon ukrcavanja je potrebno da ga smestite u odeljak za prtljag iznad svog sedišta. Važno je samo da ne prelazi dozvoljenu težinu i dimenzije. Za detaljnije informacije pogledajte tabelu u nastavku.

Biznis klasa

12+ godina

2-12 godina


1 torba (max)

2 torbe (max)
Maksimalni zbir dimenzija prtljaga
(uključujući ručke, džepove i točkove)
40 × 23 × 55 cm (dužina x širina x visina)

Napomene

  • Deca mlađa od 2 godine nemaju pravo na ručni prtljag, osim sklopivih kolica ili nosiljki za bebe u vidu čvrstih nosiljki ili korpi, kao i hrane za bebe potrebne tokom leta.

DODATNI RUČNI PRTLJAG

Na let možete da unesete još jedan dodatni mali komad prtljaga ili predmet koji može da se smesti ispod sedišta iza kojeg sedite i ne prelazi težinu iz tabele u nastavku.

Biznis klasa

12+ godina

2-12 godina


1 torba (max)

1 torba (max)

Ovaj komad prtljaga može da bude:

U avion takođe možete da unesete i:

Artikli kao što su fascikle, tablet uređaji, mobilni telefoni i smart telefoni, kao i druga i dodatna kesa sa duty free robom, novine, knjige i drugo štivo za čitanje ne smatraju se odvojenim artiklima i moraju biti upakovani u ručnu torbu ili u dodatni komad prtljaga.

U avion ne smete da unesete Samsung Galaxy Note 7 telefone, ni kao deo ručnog ni kao deo predatog prtljaga, pošto su u nekima od ovih telefonskih aparata ugrađene neispravne litijumske baterije koje predstavljaju rizik od samozapaljivanja i požara.

Molimo vas da sklopiva dečja i invalidska kolica pokažete aerodromskom osoblju na šalteru za prijavu za let ili na izlazu za ukrcavanje. Obe vrste kolica prevoze se u prtljažniku aviona bez dodatne naplate.