Air Serbia

Načini plaćanja na airserbia.com

Vašu kartu za let možete lako rezervisati i platiti na bezbedan način na našem veb sajtu. Odaberite metodu plaćanja koja vam najviše odgovara, a mi ćemo se postarati za to da svi vaši podaci budu bezbedni i zaštićeni.

Plaćajte sledećim kreditnim/ debitnim karticama:


Visa Card

MasterCard

Maestro

American Express

JCB Card1

Universal Air Travel Plan/UATP

Dina Card

Pre nego što izvršite kupovinu, proverite da li imate dovoljno sredstava.

Napredne sigurnosne provere kartica

Da bi se postarao za bezbednost vaših transakcija i ličnih podataka, sajt airserbia.com koristi tehnologiju koja se zove SSL (Secure Socket Layer). To znači da su podaci koje unosite prilikom rezervacije šifrirani (kriptovani) tako da samo mi možemo da ih razumemo.

Šifra Card Verification Value/Card Security Code (CVV/CSC) predstavlja trocifreni ili četvorocifreni broj na pozadini (MasterCard, Visa) ili na prednjem delu (American Express) kartice koji treba da unesete prilikom procesa plaćanja putem interneta.

3D Secure (MasterCard Secure, Verified by Visa) predstavlja dodatni nivo bezbednosti za transakcije putem interneta. U tom slučaju je neophodno da korisnici registruju svoje kreditne kartice za tu uslugu, i da onda unesu novu sigurnosnu šifru da bi izvršili plaćanje putem interneta. Za više informacija obratite se banci koja vam je izdala karticu.

Tokom procesa plaćanja možemo vas zamoliti da pokažete upotrebljenu karticu ili kopiju kartice našem osoblju u poslovnicama Er Srbije ili na šalteru za prijavu na let na aerodromu. Potrebno je da broj kartice, ime i prezime vlasnika i datum važenja, kao i potpis vlasnika kartice budu vidljivi. Nakon što izvršimo neophodne provere, dobićete svoju kartu za ukrcavanje, bilo putem prijave za let preko interneta ili na šalteru za prijavu za let.

Valute

Plaćanja se uvek vrše u valuti zemlje prebivališta koju ste odabrali prilikom posete airserbia.com.

Ukoliko koristite karticu koja nije izdata u Srbiji nego u nekoj drugoj zemlji

Napominjemo da je kompanija Er Srbija sa sedištem u Beogradu u Srbiji. Postoji mogućnost da banka koja je izdala vašu karticu naplaćuje dodatnu naknadu za korišćenje kartice u stranoj zemlji. Za više informacija obratite se banci koja vam je izdala karticu.

Ukoliko koristite karticu izdatu u Srbiji

U skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, rezidenti Srbije koji koriste kartice2 koje su izdale srpske banke mogu da vrše plaćanja samo u dinarima (RSD). Bilo kakav pokušaj da se izvrši plaćanje u bilo kojoj drugoj valuti neće biti uspešan.

Putnicima koji se nalaze u inostranstvu i koji žele da izvrše rezervaciju karticom koji je izdala srpska banka preporučuju se sledeći koraci:

  1. Očistite istoriju pregledanja iz internet pretraživača (keš memoriju).
  2. Idite na airserbia.com.
  3. Izaberite Srbiju kao zemlju prebivališta.
  4. Izvršite rezervaciju i platite u dinarskoj valuti.

U slučaju neuspelog pokušaja plaćanja u stranoj valuti domaćom karticom (izdatom u Srbiji):

  1. Na stranici za plaćanje, potrebno je da kliknete na link u tekstu poruke koju ćete dobiti i bićete automatski preusmereni na stranicu za odabir letova sa valutom plaćanja podešenom na srpski dinar (RSD).
  2. Kada ponovo odaberete željenu klasu putovanja, možete nastaviti sa procesom kupovine.
  3. Nećete morati ponovo da unosite lične podatke.
  4. Ukoliko ste odabrali sedište ili neku od dodatnih usluga, biće neophodno ponovo da ih odaberete, kao i da unesete podatke za plaćanje.

Napomene

  • 1Prihvataju se za sve rezervacije, osim za transakcije u dinarskoj valuti.
  • 2Važi za sve (kreditne, devizne, debitne) kartice izdate u Srbiji.