Air Serbia

Novosti

Er Srbija uvodi dodatne letove za Tivat

Er Srbija uvodi dodatne letove za Tivat
6. avgust 2019.

Zbog velikog interesovanja putnika, Er Srbija će tokom avgusta povećati broj letova između Beograda i Tivta, tako da će do kraja meseca nacionalna avio-kompanija između prestonice Srbije i crnogorskog primorja leteti i do 26 puta nedeljno. Na taj način, putnici će na raspolaganju imati gotovo dve hiljade sedišta više na avionima Airbus i ATR iz flote Er Srbije. Podsećamo da je srpska nacionalna avio-kompanija 16. jula uvela direktne letove između Niša i Tivta, koji će se od danas do početka zimske sezone obavljati tri puta nedeljno. Er Srbija će tokom avgusta između svojih baza u Beogradu i Nišu i Tivta obaviti čak 123 povratna leta. Zahvaljujući obimu letova do Tivta, srpska avio-kompanija nudi jednu od najboljih i najkraćih veza mnogih evropskih zemalja sa crnogorskim primorjem.

"Posvećeni smo razvoju saobraćaja sa Crnom Gorom, izuzetno važnim tržištem za Er Srbiju. Tivat i Podgorica su dve naše ubedljivo najfrekventnije destinacije, sa 216 povratnih letova koje ćemo obaviti u avgustu, ispred Ciriha sa 84 i Londona sa 71 povratnim letom. Pojačan intenzitet letova ka Tivtu uopšte ne iznenađuje, imajući u vidu da je u pitanju popularno turističko odredište u čijoj blizini se nalazi veliki broj omiljenih destinacija za odmor naših putnika. Uvereni smo da ćemo značajno olakšati i velikom broju putnika koji poslovno ili turistički putuju na crnogorsko primorje sa presedanjem u Beogradu, koristeći mrežu od preko 60 destinacija srpske nacionalne avio-kompanije", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

"Er Srbija je za Aerodrome Crne Gore jako važan partner, s obzirom da su prošle godine ka i iz naše zemlje prevezli preko 245 hiljada putnika. Ove godine rast je još veći, što nas izuzetno raduje, a posebno uvođenje linije Niš-Tivat koja je dodatno ojačala našu saradnju. Takav promet govori o velikom interesovanju za Crnu Goru kao turističku destinaciju i doprinosi jačanju naše privrede. Očekujemo da će do kraja ove godine Aerodromi Crne Gore opslužiti 2,6 miliona putnika, a našem rastu snažan zamajac daju partneri kao što je Er Srbija", izjavio je Danilo Orlandić, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore.

Srpski nacionalni avio-prevoznik neguje uspešno višedecenijsko partnerstvo sa crnogorskim aerodromima o čemu svedoči broj prevezenih putnika koji je konstantno u porastu.