Више од 300.000 путника на летовима Ер Србије у мају

02 June 2023

Ер Србија је током маја у редовном и чартер саобраћају превезла 335.363 путника и тако по први пут од када послује под садашњим именом премашила број од 300 хиљада путника у том месецу. На тај начин, српска национална авио-компанија је остварила повећање од 83 одсто у односу на исти месец претходне године. У поређењу са рекордном претпандемијском 2019. годином, забележени резултат представља раст од 66 одсто. Преко матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду и ваздушних лука у Нишу и Краљеву, Ер Србија је у мају 2023. године реализовала 3.708 летова, што је за 69 одсто више него у мају 2022. године, односно 48 одсто више у поређењу са истим месецом 2019. године.

„Наша компанија је у мају забележила нови историјски успех. Током тог месеца, више од 300.000 путника нам је поклонило поверење и поносни смо на то. Већ једанаест месеци за редом, од јула 2022. године, обарамо сопствене рекорде у броју превезених путника и реализованих летова. Током тих месеци превазишли смо чак и резултате из 2019. године. Додатно, у мају смо покренули девет нових линија, од којих је једна Чикаго, наша друга дестинација у Северној Америци, а трећа прекоокеанска. Она је веома значајна за нас, наше путнике и цео регион Западног Балкана. Трудићемо се да тренд раста и унапређења наше мреже наставимо и у наредном периоду,“ рекао је Јиржи Марек, генерални директор Ер Србије.

Најпопуларније дестинације из мреже Ер Србије током маја у Западној Европи биле су Цирих, Париз и Рим. Када је реч о ближим дестинацијама, најтраженије су биле Атина и Истанбул, односно у региону Подгорица и Тиват.

Више информација о активностима српског националног авио-превозника можете пронаћи на страници&нбсп;Медија центра Ер Србије.

 

Search

Share

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail