26 May 2021 Places

Летовање у Црној Гори - топ 5 места које би требало посетити овог лета

Сезона годишњих одмора само што није почела. Неки су већ испланирали своје летовање и одабрали омиљену дестинацију. Уколико ви спадате у групу људи која још није сигурна где би летовала, одмор жели да проведе у пријатељском окружењу, заљубљеник је у Јадран и његове обале, наш предлог је приморје Црне Горе.

Тиват – живописан градић са посебним шармом

Највеће благо са којим се ова морска дестинација данас може похвалити јесте плажа под називом "Плави Хоризонти" која је карактеристична по изузетној природној лепоти и тиркизно-плавом и бистром мору.

Плажа је пешчана, а идеални климатски услови учиниће да се са овог места кући вратите пуни позитивне енергије. Остале плаже које су такође популарне када је посета туриста у питању су: Кукољина, Белане, Регина и Сељаново.

Од Тивта до старог града Котора се стиже релативно брзо, за десетак минута, док је удаљеност до Херцег Новог трајектом свега 20 км. Уколико волите динамичан одмор и излете, можете се одлучити да посетите и ова два веома атрактивна приморска града.

Тиват спада у најмлађи град Боке Которске и једини је град на црногорском приморју који поседује аеродром па је тако приступачан туристима широм света. Из Београда до Тивта авионом се стиже за непуних сат времена вожње. Авио летови уз поштовање одређених мера предострожности већ увелико, без икаквих проблема функционишу, па тако своју карту можете резервисaти путем нашег сајта у пар корака.

Бечићи – за све љубитеље ноћног провода

Уколико желите да уживате у јутарњој шетњи дугим пешчаним плажама, а да истовремено имате широк избор када се ради о ноћном животу, Бечићи су идеално место за вас. Свега 3 км је удаљеност овог атрактивног туристичког места од Будве.

У овом врло популарном летовалишту међу младима можете резервисати смештај у луксузном хотелу или апартману и тако пружити себи максимални ужитак. Већина хотела поседује модерно опремљене собе, док се неки од њих могу похвалити базенима које могу користити искључиво гости хотела.

Плажа у Бечићима је дуга и пешчана, а на појединим местима је широка чак 100 м па пружа потпуни комфор и опуштање у сваком сунчаном дану. Ситан песак идеалан је за играње одбојке, па тако сви љубитељи овог спорта могу уживати у њему.

Чањ – савршен избор за летовање са породицом

Уколико идете на одмор породично и важно вам је да то буде мирно место без превеликог ноћног садржаја и буке, избор може бити градић који се налази између Петровца и Сутомора. Наравно, у питању је Чањ, познато туристичко место по својој шљунковитој плажи и топлом и блиставо плавом мору.

Са друге стране, ово мало црногорско месташце које је омиљено многим паровима са малом децом управо због забране саобраћаја у насељу, може се похвалити бројним парковима и угодном средоземном климом.

Уколико се одлучите да предстојеће лето проведете излежавајући се на обали овог морског градића, обавезно посетите чувену Краљичину плажу коју краси нетакнута природа и кристално чисто море. До ње се искључиво стиже бродићем па ћете тако моћи да уживате у малом крстарењу и погледу на бисерну обалу.

Прчањ – најлепши залив на југу јадранског мора

Природно климатско лечилиште које још многи називају и ваздушном бањом, због ваздуха који је обогаћен јонима идеално је место за све оне који имају проблема са учесталим респираторним инфекцијама као и са синусима. Свима је јасно да се ради о Прчњу, најлепшем заливу у Бока Которској. Поред лековитих морских струја, ово приморско место је специфично по томе што је вода у мору проглашена изузетно чистом (додељена јој је I и II категорија).

Што се тиче плажа, оне су мале и у већини места бетонске. Најпознатија је плажа Марков рт која је дуга свега 1 км и простире се све до места Столив којег краси предивна песковита плажа.

У близини Прчња налази се стари град Котор који бисте такође требали да посетите ако овог лета планирате да одседнете у неком од хотела овог познатог црногорског летовалишта.

Пераст – једна од најлуксузнијих дестинација на црногорском приморју

Уколико сте заљубљеник у историју и уметност, а при том трагате за посетом уникатног и импресивног приморског града по много чему, онда је Пераст права дестинација за вас. Садашњи изглед наследио је још у XVIII веку, па је цео поморски град саграђен у барокном стилу. Иако у граду живи свега 350 мештана, приликом боравка у Перасту можете посетити чак 18 малих цркви. Једна од њих је и црква Светог Николе са спектакуларним звоником висине од чак 55 м.

Ова црква је уједно и главни симбол овог заиста нестварног градића.

Са обале пружа се фантастичан поглед на једино вештачко острво на Јадрану - Госпу од Шкрпјела које се простире са површином од 3.030 м2.

Што се тиче плаже, до ње се долази спуштањем низ степенице. С обзиром да је градић сав у камену, препоручује се младим брачним паровима али и свим оним знатижељним особама који желе да стекну незаборавно искуство.

Newsletter

Subscribe and don't miss out on our special offers.

Register

Registration details

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Fill in your details in order to create a new account.

Personal information

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

By creating an Air SERBIA web profile you accept our Terms and Conditions regarding the use of a personal online profile on AirSERBIA.com.

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail