Četiri miliona putnika na letovima Er Srbije od početka godine

13 December 2023

Er Srbija je danas prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine, što je najveći broj od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine. Jubilarnog putnika Viktoriju L. na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma dočekali su generalni direktor Er Srbije Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić. Tom prilikom, putnici je uručen poklon-vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od preko 80 destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

„Uprkos brojnim izazovima sa kojima smo se suočili, uspeli smo da ostvarimo veoma veliki rast i po prvi put od 2013. prevezemo četiri miliona putnika tokom jedne godine. Taj broj će do kraja tekuće godine biti i veći, na šta smo izuzetno ponosni. Ako posmatramo celokupnu istoriju nacionalne avio-kompanije dugu skoro 97 godina, najveći broj prevezenih putnika zabeležen je 1987. i 1988. U oba slučaja, na letovima je bilo preko četiri miliona putnika“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije. 
 
Ostvareni uspeh Er Srbije je rezultat pažljivo osmišljene strategije poslovanja, koja je podrazumevala širenje mreže destinacija, unapređenje i proširenje flote, kao i osnaživanje timova kabinske i letačke posade. U 2023. godini pokrenute su 23 nove destinacije među kojima se posebno ističe Čikago, treća prekookeanska destinacija i druga u Severnoj Americi. Srpska nacionalna avio-kompanija je tokom 2023. godine do sada u redovnom i čarter saobraćaju obavila skoro 43.000 letova. U narednoj godini Er Srbija planira da dalje razvija svoju flotu i mrežu gradova do kojih leti. 

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na sajtu kompanije: www.airserbia.com.

Search

Share

Register

Cheaper booking with your online profile! Register and get 10% off on fare prices, excluding airport taxes.

Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field
Mandatory field

Register

Few more details in order to create a new profile

Personal details

Title

Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory
Field is mandatory

Gender

Field is mandatory

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Thanks for registering!

Check your inbox because you will soon receive a promo code with a discount for your next trip!

Forgotten Password

No worries. Just give us your email and we'll send you a link to create a new profile password.

Mandatory field

Password updated

Link for password resetting is sent to your mail